De laatste trends, beste kwaliteit banken en betaalbare fauteuils!

Barcelona Chair met ultiem comfort

De Knoll Studio Barcelona stoel is een iconisch ontwerp van Ludwig Mies van der Rohe. In 1929 werd Ludwig Mies van der Rohe uitgenodigd om het Duitse paviljoen voor de Wereldtentoonstelling van Barcelona te ontwerpen.

Als je gaat verhuizen en op zoek bent naar een nieuw interieur, of je wilt gewoon een bestaand interieur nieuw leven inblazen, overweeg dan om een ​​mooie Barcelona stoel in huis te halen. Deze design stoel is ontwikkeld door ontwerper Mies van der Rohe en is zeer in het oog springend.

Je hebt deze stoel misschien gezien in designwinkels, luxe lifestylemagazines en zelfs in luxe lounges of hotels. Al decennia lang is de Barcelona-stoel geliefd bij smaakvolle mensen vanwege zijn comfortabele zittingen en opvallende "less is more"-uitstraling. De interieurontwerper heeft dit unieke high-end product meegenomen, en dat doen we stiekem. Ken je de stoel al?

Tijdloos ontwerp

De prachtige Barcelona stoel is zeker een van de bekendste design stoelen ooit gemaakt door Ludwig Mies van der Rohe. De geschiedenis van deze stoel gaat terug tot 1929, toen de Duits-Amerikaanse architect en meubelontwerper de stoel MR90 noemde. In die tijd was het in de Bauhaus-beweging - Ludwig Mies van der Rohe werd ermee geassocieerd - een gewoonte om stoelen te nummeren. Deze namen zijn later toegevoegd en de naam van het ontwerp komt van het oorspronkelijke ontwerp voor het Duitse paviljoen op de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona.

De vorm van de stoel is geïnspireerd op de traditionele Romeinse stoel Sella Curulis. Na de onthulling maakte de Barcelona stoel in korte tijd diepe indruk met zijn design, kwaliteit en afwerking. Tot op de dag van vandaag willen liefhebbers van over de hele wereld dit meubelstuk in hun interieur hebben, wat niet verwonderlijk is gezien het altijd mooie design en de comfortabele stoelen.

Aangezien er echter veel bekende meubelleveranciers zijn, moet u er zeker van zijn om te controleren waar u de Barcelona-stoel koopt.

Barcelona chair kopen

Er zijn verschillende meubelzaken op internet die Barcelona stoelen verkopen, zoals hierboven vermeld is er veel vraag naar klassieke ontwerpen. Dit leidde logischerwijs tot de nodige offerte. Daarom is het vooral belangrijk om een ​​betrouwbare meubelzaak te kiezen, zodat je een hoogwaardige Barcelona stoel kunt kopen.

Bekende Barcelona-stoelverkooppunten zoals Barcelonachair.nl bieden een breed scala aan goederen en benodigdheden in hun eigen voorraad. In hun collectie vind je niet alleen verschillende kleuropties voor design stoelen - en andere Barcelona meubelen - je kunt ook kiezen uit twee kwaliteiten. Er zijn hoogwaardige Barcelona-stoelen voor gemaakt, die meer verbruiksruimte hebben, maar er zijn ook reguliere versies geschikt voor mensen met een enigszins beperkt budget.

Welke Barcelona chair zijn er te koop?

Er is een ruime keuze aan tijdloze stoelen. De eerste is de premium Barcelona-stoel, u kunt de komende tien jaar in alle rust genieten. Dit specifieke model met hoogwaardig leer is een één-op-één replica van de originele stoel, en daarmee de beste Barcelona stoel replica op de markt. Omdat het maar voor de goede orde is, hangt er aan de originele Barcelona-stoel van het Amerikaanse designmerk Knoll een prijskaartje van 6.000 euro. Deze hoogwaardige Barcelona-stoel kost slechts 747 euro, heeft elk onderdeel van Mies van der Rohe dat in de vorige eeuw werd gebruikt zorgvuldig gekopieerd en vervolgens in dezelfde replica gebruikt. Duurzame en kwalitatieve aankopen zullen liefhebbers heel blij maken.

Een andere goede keuze is de Best Buy Barcelona stoel. Hij kost 387 euro, wat slechts een fractie is van de prijs, maar biedt hetzelfde luxe design en zeer stevige kwaliteit. Daarnaast heeft hij maar liefst zes verschillende kleuren leer en twee kleuren rundleer. Zelfs bij deze meer betaalbare stoelen weet je dat minimalisme, functionaliteit, kwaliteit en comfort voorop staan.

Verkrijgbaar in verschillende modellen: van cognac tot premium zwart

De replica stoel doet echter niet onder voor de originele ontworpen door Mies van der Rohe in 1928 en vandaag officieel verkocht door Knoll. Barcelona stoelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, hebben dezelfde karakteristieke uitstraling en bieden een hoog zitcomfort.

In het assortiment vind je verschillende uitvoeringen van Barcelona design stoelen. Denk aan een high-end leren uitvoering of een licht crème Barcelona design stoel.

Er zijn veel replica's van Barcelona stoelen, waardoor je soms het bos van de bomen niet meer ziet. Zo is de replica stoel Barcelona verkrijgbaar in zwart, wit, cognac etc. In de webshop lijken veel leveranciers erg op elkaar, maar in feite is er een wereld van kwaliteitsverschillen. Dit verschil zit in het productieproces. Fabrikanten willen zo goedkoop mogelijk produceren en concurreren op prijs.

Benieuwd naar alle Barcelona chairs?

Bekijk ze nu

Barcelona chair voor u kantoor

Om meer klasse en professionaliteit toe te voegen aan de kantoorinrichting, kun je ervoor kiezen om een ​​Barcelona stoel te kopen. Deze prachtige stoel ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe straalt minimalisme, puurheid en bruikbaarheid uit. We hopen de drie aspecten terug te laten komen in de kantoorinrichting. De voorzitter van Barcelona op kantoor riep natuurlijk veel vragen op. Waar zet ik deze stoel? Welke kleur kies ik? Er zijn meer vragen. Wij beantwoorden graag voor u!

Welke kleur moet ik kiezen?

Welke kleur Barcelona stoel moet je kiezen voor je kantoor? Het is belangrijk om goed naar het interieur van uw kantoor te kijken. Welke kleuren komen het meest voor in jouw kantoor? Wil je dit versterken of ben je toe aan wat vernieuwing? Stel dat je de Barcelona stoel wilt laten opgaan in je witte of neutrale interieur, kies bijvoorbeeld voor een witte Barcelona stoel. Maar je kunt ook kiezen voor vernieuwende stijlen, zoals zwart, wit of bruin rundleer.

Waar plaats ik de Barcelona Chair?

Waar zet je de Barcelona stoel in je kantoor? Als stoel in de wachtkamer? Bij de receptie? Op je eigen kantoor? Dit hangt natuurlijk ook af van waar je het hebt. We hebben gemerkt dat het altijd erg effectief is als klanten een goede eerste indruk krijgen. Als u de Barcelona stoel dus in de receptie of wachtruimte zet, maakt deze een goede eerste indruk.

Ontdek alle Barcelona chairs

Bekijk in webshop